home       particulier       zakelijk        bouw gezond        referenties       over ons        contact

bouw gezond

GEZONDBOUWEN

Een prettige omgeving om te wonen, werken en recreëren is  van groot belang voor ons welzijn. Bouwen is echter belastend voor mens en milieu. Daarom werken wij op bewuste wijze aan onze ontwerpen, met oog voor omgeving, gezondheid, energiehuishouding en milieu. Nadenken over hergebruik en materiaalgebruik is van belang om zorgvuldig om te gaan met de bestaande voorraad energie en delfstoffen. Wij staan voor duurzaam maatwerk in architectuur!

Inmiddels hebben wij jarenlange ervaring in het ontwerpen van gebouwen met een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat met een zeer laag energieverbruik. Daarbij is veel kennis opgedaan van toepassingen als energieneutraal bouwen, passief bouwen, Biobased en Circulair bouwen. Iedere opgave kenmerkt zich door een zo hoog mogelijke reductie van het energieverbruik, eenvoudige installatieconcepten en een comfortabel binnenklimaat met een hoge belevingswaarde, veel daglicht en frisse lucht.

Puur en eerlijk materiaalgebruik staat bij ons voorop. Tijdens het ontwerpproces wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het gebruik van natuurlijke, streekeigen en hernieuwbare materialen. Daarom bouwen wij onder andere graag met hout, een hernieuwbare grondstof. Ons welzijn en een prettige beleving van een ruimte wordt daarnaast beïnvloed door vormgeving, licht, overzicht, verhouding, kleur en uitstraling. Voor schipperdouwesarchitectuur is elk project, van klein tot groot, een zoektocht naar de juiste balans voor gebruiker en omgeving.

thermisch comfortabel

extreem laag energieverbruik

hoogwaardig binnenklimaat

milieubewust en duurzaam

 

werkwijze  •  publicaties  •  films

De Fute 4 • 7491 AL Delden

+31 (0)74 760 00 88